Εκδρομές με Λεωφορείο

ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΙΑ "Ο ΜΑΚΡΥΣ ΔΡΟΜΟΣ"

Το λεωφορείο σας μεταφέρει μέχρι τον Ομαλό όπου βρίσκεται και η είσοδος του φαραγγιού της Σαμαριάς. Είναι περίπου 16 χιλιόμετρα σε μήκος, το μακρύτερο στην Ευρώπη. Το μικρότερο σημείο (σιδερένιες πόρτες) είναι 3 μέτρα πλάτος και 600 μέτρα ύψος.

Περπατάτε μέσα από τα πιο συναρπαστικά τοπία του νησιού. Εκεί θα δείτε δάση πεύκα και κυπαρίσσια πολλών ετών, σπάνιες εγκαταστάσεις, αετούς να υψώνονται ανάμεσα στα άσπρα βουνά. Είναι μια από τις περιοχές που θα αντικρίσετε την άγρια αίγα το λεγόμενο Κρι-Κρι.

Στο τέλος του φαραγγιού ξεκινάει το χωριό Αγία Ρούμελη. Εκεί μπορείτε να κολυμπήσετε στα κρυστάλλινα νερά η να απολαύσετε την παραδοσιακή κουζίνα και το ποτό σας σε μία από τις πολλές ταβέρνες της περιοχής. Επιβιβάζεστε στο πλοίο με προορισμό την Χώρα Σφακίων από όπου θα σας περιμένει το λεωφορείο για την επιστροφή σας.


ΓΡΑΜΒΟΥΣΣΑ

Το λεωφορείο σας μεταφέρει μέχρι τον Κίσσαμο από όπου και επιβιβάζεστε στο πλοίο. Σε περίπου μία ώρα από την εκκίνηση του πλοίου προσεγγίζετε το νησί της Γραμβούσσας. Έχετε την δυνατότητα να επισκεφτείτε το Ενετικό Κάστρο, το οποίο είναι κτισμένο στην κορυφή ενός βράχου σε ύψος 137 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Η απίστευτη θέα, το μαγευτικό τοπίο καθώς επίσης ο μύθος για τον κρυμμένο θησαυρό των πειρατών είναι μια αίσθηση που δεν θα θέλατε να χάσετε. Θα έχετε χρόνο να κολυμπήσετε στα κρυστάλλινα και καθαρά νερά και να απολαύσετε το φαγητό που ετοιμάζει το πλήρωμα του πλοίου για εσάς με φρέσκα και ντόπια προιόντα (δεν περιλαμβάνονται στην τιμή).

Έπειτα το πλοίο θα προσεγγίσει την λιμνοθάλασσα στο Μπάλο για να κολυμπήσετε στα χρωματισμένα νερά και να κάνετε ηλιοθεραπεία στην άσπρη άμμο. Αργά το απόγευμα το πλοίο θα πλεύσει με κατεύθυνση προς τον Κίσσαμο όπου θα σας περιμένει το λεωφορείο για να σας επιστρέψει στα ξενοδοχεία σας.

Εκδρομές με Jeep

ΣΑΦΑΡΙ ΜΕ ΤΖΙΠ

Αυτό είναι μια πραγματική περιπέτεια! Ένα εξαιρετικό ταξίδι με τα τζιπ διαμέσου των τραχιών βουνών, κατά μήκος της όμορφης νότιας ακτής. Ξεκινάτε την μέρα ακολουθώντας τον οδηγό, πηγαίνοντας προς το χωριό Βόροι. Από το σημείο αυτό συνεχίζετε οδηγώντας διαμέσου των βουνών και της κοιλάδας της Μεσσαράς. Απολαμβάνετε τα καταπληκτικά τοπία που συναντάτε οδηγώντας στους χωμάτινους και λασπώδεις δρόμους, μέσω των μικρών φαραγγιών και στους πρόποδες των βουνών.

Φτάνοντας στο Λέντα που αποτελεί μια παραλιακή περιοχή της Κρήτης έχετε την δυνατότητα να απολαύσετε το γεύμα σας σε μια χαρακτηριστική ταβέρνα καθώς επίσης και να κολυμπήσετε στα καταγάλανα νερά της περιοχής. Αργά το απόγευμα οδηγείτε το τζιπ σας κατά μήκος της καταπληκτικής νότιας ακτής, με προορισμό την επιστροφή σας στο σημείο εκκινήσεως. Πάρτε μαζί σας καπέλο, μαγιό και το αντηλιακό σας. Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας την φωτογραφική μηχανή ή την κάμερα σας!